De bästa banorna för fotbollsgolf

Fotbollsgolf, även kallat footgolf, är en relativt ny sport. Det är, precis som namnet antyder, en kombination av fotboll och golf. Sporten utförs på en golfbana där man sparkar en fotboll från utslagsplatsen till hålet. Reglerna är snarlika reglerna för golf, fast man sparkar alltså en fotboll istället. Med andra ord är detta en perfekt sport för personer som gillar både golf och fotboll. I Sverige kan man prova på sporten på flera håll i landet. På Svenska Golfförbundet hittar du en lista av golfklubbar som erbjuder möjligheten att spela fotbollsgolf på deras banor. Nedan följer några av de bästa banorna i Sverige.

Banor över hela Sverige

Klubbar som erbjuder banor för fotbollsgolf finns på många ställen i landet. I södra Sverige finns bland annat Tomelilla GK och Sofiedals Golfklubb och längre norrut i Dalarna finns Snöå GK. Sofiedals Golfklubb i Malmö erbjuder en 18-hålsbana och klubben kommer dessutom vara värd för de svenska mästerskapen i fotbollsgolf år 2019. Tomelilla GK ligger också i Skåne. Även denna klubb erbjuder en bana med 18 hål. 18 hål är dock inte alltid öppna för fotbollsgolf men de erbjuder en permanent 9-hålsbana för fotbollsgolf. På svenska Golfförbundets hemsida kan du läsa om de olika banorna och hur många hål de erbjuder.

18-, 9-, 8- eller 6-hålsbanor

En annan 18-hålsbana i Sverige är Alunda fotbollsgolf norr om Uppsala. Banan byggdes 2002 och är speciellt gjort för fotbollsgolf. Alvesta GK i Småland är ytterligare en fotbollsgolfbana med 18 håls. Banan som är 900 meter lång invigdes år 2016. Utöver ovanstående banor finns det ett antal 9-hålsbanor, 8-hålsbanor och 6-hålsbanor runt om i landet, bland annat Forsbacka GK i Åmål, Hammarö Golfklubb i Karlstad, Isaberg GK i Småland, Kiladalens GK utanför Nyköping, Lanna Golfklubb i Småland, Lerjedalen GK utanför Göteborg, Mora GK i Dalarna, Nyköpings GK, Rockatorps GK utanför Växjö, Sjögärde GK i Halland och Troxhammar GK utanför Stockholm.

spacer